Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Okamura otáčí. Největší podporu má SPD v islámských zemích

Jindřich je stále ještě v USA, a tak jsme i nyní hledali náhradu. Naštěstí nám pomohl jistý pošťák Ondra.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, Youtube.com, Profimedia.cz, ČTK

 

Reklama

Korespondenční volba je v zásadě jednoduchá záležitost, kterou už zavedla většina evropských zemí. A my je budeme následovat, hned co Tomio Okamura pochopí, že mu z toho taky něco kápne.

Článek

Zmanipulované korespondenční hlasy v USA? Opakování voleb v Rakousku kvůli machinacím s obálkami? To jsou všechno vyvrácené argumenty.

Ne, odpůrci hlasování poštou se jen obávají toho, že jim to nehodí žádné hlasy. Což je ale přinejmenším v případě Tomia Okamury naprostý omyl – našli jsme totiž země, ve kterých měl desítky procent hlasů už v minulých volbách, a teprve korespondenční volba by potenciál tamních voličů mohla otevřít naplno.

Má to jen jeden háček. Všechny ty země jsou islámské. Co s tím Okamura bude dělat a jak lze zajistit, aby poštovní hlasy dorazily hladce, to se dozvíte od odbornice na poštu Ester Janečkové v úvodním videu.

Šťastné pondělí najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý satirický pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde. Sledovat nás můžete i na Twitteru, Facebooku nebo Instagramu. Pokud tedy nejste v Rusku.

Reklama

Doporučované