Hlavní obsah

Video: Kameraman natočil výbuch rakety uprostřed města

Svět bez obalu: Kameraman natočil, jak ruská střelba zabila několik ukrajinských civilistů. Video: RFE/RL

 

Reklama

Ruské jednotky opakovaně ostřelují předměstí Kyjeva, včetně města Irpiň, které je už tři dny odříznuté od elektřiny, vody a topení, podotkla AP.

Článek

Tamní úřady se snaží evakuovat obyvatele z města. Kvůli ostřelování však nebyly úspěšné, vláda dělá maximum pro to, aby byly evakuace obnoveny.

Kameraman Andrij Dubčak zachytil okamžik, kdy 6. března výbuch zabil nejméně tři lidi, včetně dvou dětí. Střely zasáhly ukrajinské civilisty, kteří prchali před ruskými jednotkami postupujícími na město Irpin severozápadně od Kyjeva. „K čemu tady včera došlo?“, ptá se kameraman nedaleko stojícího muže. „Včera to bylo moc špatné,“ odpovídá Ukrajinec.

„Zabíjeli civilisty i děti. Některé odváděli …“. V tom okamžiku místo zasáhne střela. Muž je následně odnášen do bezpečí. Lidé volají pomoc, ale tři lidé zůstávají po střelbě ležet bezvládně na ulici.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované