Hlavní obsah

Porážka Žít Brno? Na vině byly i moje psychické problémy, přiznává Hollan

Matěj Hollan se chce na čas stáhnout z veřejného prostoru.Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Před čtyřmi lety vtrhli lidé ze Žít Brno na radnici jako uragán. Volební překvapení však v následujících letech čekal tvrdý náraz do politické reality. Teď se vzpamatovává z těžké porážky. „Zatím netuším, co budu dělat dál,” líčí v rozhovoru pro Seznam nejvýraznější tvář hnutí Matěj Hollan. Žít Brno ve volbách propadlo, se čtyřmi procenty se nedostalo na radnici statutárního města.

Článek

„Nezvládli jsme tvorbu vlastního mediálního obrazu. Správný politik si musí dělat hlavně dobré PR a pak taky trochu pracovat. My v některých oblastech dřeli jako nikdo před námi, jenže jsme špatně komunikovali.” I takto líčí Matěj Hollan neúspěch Žít Brno v komunálních volbách. Raketa minulých voleb po čtyřech letech končí na radnici.

Matěj Hollan vyčítá volební výsledek Zeleným i vlastnímu výpadku v komunikaci. Podle něj je třeba v Brně najít osobnosti, které spojí rozbitou liberální scénu. „Vždyť letos ve volbách v Brně zbytečně propadlo 16 procent hlasů velmi podobných voličů,” zdůraznil Hollan.

Sám se však do čela tohoto proudu nechystá. Chce si postupně vylepšit pošramocený obraz na veřejnosti a navázat na projekty, na nichž doposud pracoval.

Nechává také otevřenou politickou budoucnost Žít Brno. „Máme zastupitele na radnici Brna-střed, tam budeme pokračovat v práci. A taky víme, že nechceme být jako celorepublikoví Zelení, kteří dostávají méně a méně hlasů,” dodal končící náměstek brněnského primátora.

Reklama

Doporučované