Hlavní obsah

Pošta cítí šanci. Češi se přestávají bát čínských e-shopů a nechávají si posílat levné balíky

Večerní zprávy, úterý 28. 2. 2017

 

Reklama

Počet lidí, kteří nakupují v čínských e-shopech, strmě roste. Láká je cena, a to včetně dopravy. Sledujte Večerní zprávy na Seznamu.

Článek

Počet lidí, kteří nakupují v čínských e-shopech, strmě roste. Láká je cena, a to včetně dopravy, protože čínská vláda podle všeho finančně podporuje export zboží do Evropy. Sledujte Večerní zprávy Seznamu s hlavním tématem: Česká pošta cítí čínskou šanci.

Značkové hodinky, které v Evropě stojí třeba i sto tisíc korun, z Číny přijdou v balíčku za deset dolarů. Nebo trička či mobilní telefony slavných značek, jimž chybí „drobnost" - aby byly skutečným originálem. Přesto, že se Čína stále nezbavila pověsti země zaplavující okolní svět padělky, strmě stoupá Čechů, kteří nakupují v tamních e-shopech.

Proč, to je zřejmé: Hlavní výhodou je cena. A s rostoucím počtem nakupujících se rýsuje obchod i pro firmy, které zboží s Číny do Evropy chtějí dovážet.

Je mezi nimi i Česká pošta. Její ředitel Martin Elkán v rozhovoru pro Seznam Zprávy řekl, že státní firma pracuje na plánu, jak by se mohla stát centrem dovozu balíků z Číny do střední Evropy.

Podívejte se na Večerní zprávy Seznamu (ve videu nahoře v tomto článku), kde rozebíráme plány České pošty i jejích konkurentů, důvody, proč roste obliba čínských e-shopů, jak bezpečné je v nich nakupovat.

Co dalšího nabízejí Večerní zprávy na Seznamu:

Rozhovor Jindřicha Šídla s Václavem Klausem mladším (podívejte se na ukázku):

Václav Klaus ml. o účasti ODS v příští vládě.

Reklama

Doporučované