Hlavní obsah

Pozor na lidi s těmito slunečními brýlemi. Snapchat je vybavil kamerou

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Společnost Snapchat představila nový produkt: sluneční brýle se zabudovanou kamerou.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Nevšední módní doplněk pořídí video, zatímco jej máte nasazený na nose.

Článek

Společnost Snapchat, provozovatel populární sociální sítě na sdílení fotek, představila svůj nový produkt – sluneční brýle se zabudovanou kamerou.

Kamera v brýlích disponuje kvalitnější čočkou než běžné mobilní telefony, má širší záběr (v úhlu 115 stupňů) a díky svému umístění v rohu obrouček přibližuje perspektivu lidského oka. V obroučkách brýlí je rovněž zabudované tlačítko, jehož stiskem se kamera aktivuje.

Sluneční brýle filmují videa v desetivteřinových sekvencích, maximální délka jednoho videa je 30 vteřin. Rozsvícené světélko v rohu brýlí indikuje navenek sepnutí kamery, nositeli pak k témuž účelu slouží světelný signál na vnitřní straně obrouček.

Brýlemi natočená videa je možné lehce stáhnout do mobilního telefonu buď přes wi-fi nebo bluetooth. Zároveň mohou i samy brýle sloužit jako externí úložiště. Video se navíc automaticky ořízne pro potřeby konkrétního telefonu a přizpůsobí se jak přehrávání na šířku, tak na výšku.

Součástí prodejního balení bude i dobíjecí kabel a akumulátor energie, z něhož je možné brýle nabít i bez elektrické zásuvky. Na jedno nabití by měly brýle podle tvůrců vydržet celý den.

Snapchat zatím neoznámil přesné datum spuštění prodeje, naznačil ale, že se bude jednat pouze o omezené množství kusů. Brýle budou dostupné v jediné univerzální velikosti a ve třech barevných variantách (černá, modrozelená, červená). Cena za kus by se měla pohybovat kolem 130 USD, tj. přes 3000 Kč. Snapchat brýle tak budou technologicky jednodušší a cenově výrazně dostupnější obdobou interaktivní verze od Google.

Reklama

Související témata:

Doporučované