Hlavní obsah

Práce na diagnostice přeruší provoz na pražském Mánesově mostě

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Dopravu na pražském Mánesově mostě přeruší od středy 24. listopadu práce na diagnostice mostu a statické a dynamické zatěžovací zkoušky. Přerušen bude provoz MHD i aut a po mostě se na druhý břeh dostanou pouze pěší.

Článek

Výluka potrvá do neděle 28. listopadu. Kromě diagnostiky a zátěžových testů budou provedeny kopané sondy a odběr vývrtů z pilířů mostu z prostoru mostovky. Geologické vrty budou provedeny také do základů mostu. „Tyto práce si vyžádají kompletní uzavření mostu pro veškerou dopravu, mimo pěších na jižním chodníku,“ uvedla mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

V následujících týdnech bude diagnostika mostu pokračovat bez dlouhodobého omezení provozu. Komplexní diagnostika skončí v dubnu 2022.

Na mostě bude přerušena tramvajová a automobilová doprava. Objízdné trasy povedou po nábřeží Edvarda Beneše k Čechovu mostu, dále na Dvořákovo nábřeží a ulicí 17. listopadu. V opačném směru to bude Křížovnickou ulicí do ulice 17. listopadu a dále Pařížskou k Čechovu mostu.

Problémy se stavem mostů má Praha dlouhodobě. Na začátku prosince 2017 spadla lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou. Při nehodě byli zraněni čtyři lidé, město zprovoznilo na původním místě lávku novou. TSK loni zahájila opravu Barrandovského mostu a delší dobu se chystá oprava Libeňského mostu. Ve špatném stavu je také Palackého most.

Kromě oprav magistrát plánuje stavbu Dvoreckého mostu mezi Podolím a Prahou 5, která by měla začít začátkem příštího roku. Mluví se také o novém Rohanském mostu, který by mohl propojit Karlín a Holešovice. Obě čtvrti navíc propojí nová lávka pro pěší a cyklisty, která povede přes Štvanici.

Reklama

Související témata:

Doporučované