Hlavní obsah

Prachatická nemocnice po měsíci otevře porodnici

 

Reklama

Prachatická nemocnice po měsíci otevře lůžkovou část dětského i novorozeneckého oddělení a také porodnici. Všechna pracoviště byla mimo provoz kvůli koronaviru.

Článek

Oddělení se pro pacienty otevřou v pondělí. „Počet pacientů i zdravotníků, kteří se léčí s nemocí covid-19, během posledního týdne poklesl. Můžeme tedy znovu uvažovat o obnovení péče v původním rozsahu. Maminky mohou opět rodit doma v Prachaticích v příjemném prostředí naší porodnice za přítomnosti otce,“ řekl ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

Dodal, že v pondělí rovněž ukončí provoz speciální stanice covid-19, která je momentálně na ortopedickém oddělení. „Ortopedicko-traumatologické lůžkové oddělení otevřeme po nutné dezinfekci a vymalování prostor. Pokud nám to epidemická situace a centrální nařízení dovolí, rádi bychom se k plnému plánovanému provozu v běžném režimu vrátili od pondělí 30. listopadu,“ řekl Čarvaš.

Oddělení byla uzavřená od 26. října, protože nemocnici chyběl na všech odděleních personál. Rodičky z Prachatic si mohly vybrat k porodu libovolnou nemocnici v kraji. „V rámci holdingu je to takto domluvené,“ uvedla tehdy mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Iva Nováková.

Reklama

Doporučované