Hlavní obsah

Pražany trápí doprava, Nizozemce papoušci a Babiše zlaté padáky. Největší štěstí naopak zažijete ve Finsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Dnešek očima Martiny Spěváčkové.Video: Seznam Zprávy

 

Jaké události nenechala bez povšimnutí naše redakce ve středu s datem 14. března?

Článek

Lidé na sociálních sítích si utahují z výroku pražské primátorky Adriany Krnáčové o tom, že Pražané jsou moc zpovykaní a sdílejí fotky zmatených obyvatel metropole, kteří bloudí po městě a snaží se najít správný spoj. A situaci ještě vylepšil náměstek pro dopravu Petr Dolínek, který ke kolapsu dopravy na Žižkově serveru Novinky.cz řekl, že doprava v Praze je funkční a nejlevnější v Evropě. Tak to se vyplatí.

Zatímco Pražany trápí doprava ve městě, obyvatele Nizozemska zase zelený papoušek. Podle odhadů ornitologů žije v nizozemských městech téměř 15 000 těchto alexandrů malých. A zatímco návštěvníci parků je obdivují kvůli jejich vzhledu, Nizozemci si stěžují, že je ruší nepříjemným křikem a jejich exkrementy jsou všude. Není prostě papoušek ten, aby se zavděčil lidem všem.

Andrej Babiš se na twitterovém účtu pochlubil, že měl tu čest seznámit se s novým americkým ministrem zahraničí Mikem Pompeem už v roce 2015: „Oba jsme přišli z byznysu, v politice jsme byli úplně noví a řekl bych, že jsme se rozuměli.” Tak určitě, přece víme, že Andrej Babiš anglicky umí.

Na úplný výběr středečních událostí Martiny Spěváčkové se můžete podívat ve videu nad článkem.

Doporučované