Hlavní obsah

Pražská burza mírně posílila, nejvíc zdražily akcie Erste

Rozhovor s hlavním ekonomem BH Securities Štěpánem Křečkem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pravidelné burzovní zpravodajství Televize Seznam: Co nového se stalo v Praze a na dalších akciových trzích ve světě?

Článek

Pražská burza ve čtvrtek mírně posílila. Index PX stoupl o 0,07 procenta na 990,05 bodu. Nejvíce si polepšily akcie bankovní skupiny Erste, které zdražily o více než tři procenta. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Cenné papíry Erste zdražily o 3,12 procenta na 759,80 koruny. Kromě nejvýraznějšího růstu zaznamenaly také třetí největší objem obchodů z hlavních emisí pražské burzy.

Posílení akcií Erste značně pomohlo k růstu celé burzy. Ze 13 hlavních emisí pražské burzy totiž zdražily kromě Erste již jen další tři. Ostatní emise oslabovaly či stagnovaly. Největší propad postihl akcie softwarové společnosti Avast, které zlevnily o 2,44 procenta na 80 korun. Růst burzy brzdilo i oslabení druhé nejobchodovanější emise, akcií energetické firmy ČEZ, o 0,64 procenta na 540 korun.

Česká měna dnes posílila vůči oběma hlavním světovým měnám. Koruna k 17:00 zpevnila oproti předchozímu závěru k euru o 12 haléřů na 25,65 Kč/EUR a k dolaru o 18 haléřů na 22,51 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované