Hlavní obsah

Pražská burza v závěru týdne posílila, táhly ji rakouské emise

Foto: Seznam Zprávy

První červnový týden se na pražské burze dařilo finančním titulům.

Reklama

Pražská burza v závěru týdne mírně posílila. Index PX dnes vzrostl o 0,12 procenta na 1 049,65 bodu. Nahoru ho táhly emise VIG a Erste Bank, dařilo se i likérce Stock. Naopak energetická společnost ČEZ, telekomunikační firma O2 či Komerční banka ztrácely. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Článek

V průběhu dne index posiloval výrazněji a na denních maximech 1 055 bodů si připisoval růst o 0,67 procenta,“ popsal David Brzek z Fio banky. V závěru obchodování, když již byl otevřen americký trh a v úvodu citelně posiloval, ale index PX o své zisky paradoxně přišel, dodal.

Z rakouských titulů se více dařilo akciím pojišťovny VIG, připsaly si 2,34 procenta na 591 Kč. Erste Bank zdražila o téměř půl procenta na 819,80 Kč. Ze zbylých bankovních emisí přišly akcie Komerční banky o 0,22 procenta na 890 korun a Moneta Money Bank stagnovala na 77,40 Kč. Bez pohybu na 90,50 Kč uzavřely také cenné papíry technologické firmy Avast.

Vedle Erste a VIG dnes posílily už jen cenné papíry likérky Stock, a to o 1,78 procenta na 68,50 Kč.

Nejvýraznější ztráty postihly mediální společnost CME, jejíž akcie spadly o 0,88 procenta na 90 korun. Osm desetin procenta odepsala textilka PFNonwovens a sedm desetin procenta nápojářská Kofola.

Reklama

Doporučované