Hlavní obsah

Pražská ČSSD má nového předsedu. Ředitele motolské nemocnice Ludvíka nahradí Petr Pavlík

Novým předsedou pražské ČSSD se stal Petr Pavlík. Ve funkci nahradil Miloslava Ludvíka.Video: Eliška Kolomazníková

 

Reklama

Pražští sociální demokraté si za předsedu zvolili Petra Pavlíka. Ve funkci nahradí Miloslava Ludvíka, který na svou funkci rezignoval. Rozhodli tak delegáti na páteční krajské konferenci strany, kde mimo jiné vyslovili podporu prezidentskému kandidátovi Jiřímu Drahošovi.

Článek

Do čela pražských sociálních demokratů se nově postaví Petr Pavlík, bývalý náměstek na Ministerstvu školství a předseda školské odborné komise ČSSD. Rozhodli tak delegáti na páteční krajské konferenci strany. Pavlík byl v tajné volbě jediným kandidátem. Hlasovalo pro něj 127 z celkových 160 delegátů.

Ve funkci nahradí ředitele motolské nemocnice Miloslava Ludvíka, který byl šéfem pražské ČSSD od roku 2014. Na svou funkci v pátek rezignoval. Nabídl ji k dispozici už dříve, po říjnových volbách. ČSSD tehdy v Praze získala pouze 5,57 procenta hlasů.

Na krajské konferenci delegáti sociálních demokratů rovněž nominovali na předsedu celorepublikové ČSSD poslance Jana Hamáčka a podpořili v prezidentské volbě kandidáta Jiřího Drahoše.

Nově zvolený předseda pražské ČSSD Pavlík je členem sociální demokracie v Praze 6. Jako poradce v minulosti pracoval pro exministry Marcela Chládka (ČSSD) a Kateřinu Valachovou. V roce 2014 neúspěšně kandidoval do Senátu. Působí jako pedagog na Fakultě humanitních studií UK, kde se zabývá především genderovou problematikou.

Reklama

Doporučované