Hlavní obsah

Filip prodělal infarkt, špatné dýchání přičítal alergii

Foto: Profimedia.cz

Předseda KSČM Vojtěch Filip.

Reklama

aktualizováno •

Předseda komunistů a místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip je v nemocnici kvůli infarktu.

Článek

„Zhruba před hodinou byl odvezen ze sídla komunistické strany do nemocnice, kde byl hospitalizován,“ informovala dopoledne mluvčí strany Helena Grofová.

Filip je hospitalizován ve II. interní klinice Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí. Podle informací Seznam Zpráv přímo z nemocnice předseda komunistů skutečně prodělal infarkt, lékaři ale včas zasáhli.

„Je mi lépe, lékaři mi protáhli cévu a už jsem v pořádku. Budu tady ležet do zítřka. Nechám si přivézt počítač a budu pracovat,“ řekl později sám Filip stanici Frekvence 1 v telefonickém rozhovoru.

„Včera měl nabitý program a špatně se mu dýchalo, přičítal to alergiím. Dnes ráno přišel do kanceláře, ale dýchalo se mu opět špatně a v dopoledních hodinách byl převezen do nemocnice,“ řekla Seznam Zprávám poslankyně za KSČM Miloslava Vostrá.

Klíčový byl zřejmě včasný zásah lékařky, kterou podle informací deníku Právo Filip navštívil přímo v budově strany v ulici Politických vězňů. Ta mu okamžitě zavolala záchrannou službu a jak se ukázalo měla správné podezření infarkt.

Vojtěch Filip měl ve 12 hodin ve Sněmovně přijmout slib nastupujícího ombudsmana Stanislava Křečka. Nakonec Křeček složil slib do rukou Tomia Okamury.

KSČM čeká letos v dubnu sjezd, na kterém má Filip obhajovat funkci předsedy. Poprvé po 14 letech má vážnou konkurenci a čím dál víc straníků volá po jeho konci.

Reklama

Doporučované