Hlavní obsah

Při ukázce pro Zemanův tým havaroval policejní supervůz, hradní protokolář má zlomený obratel

Havárie policejního vozu se Zemanovým protokolářem.

 

Reklama

V havarovaném policejním voze se zranil zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš. Při Zemanově cestě na jižní Moravě ho nyní zastupuje kancléř Vratislav Mynář.

Článek

Během cesty prezidenta Miloše Zemana po jižní Moravě utrpěl zranění při autonehodě Vladimír Kruliš, zástupce šéfa prezidentova protokolu.

Podle informací z prezidentova týmu má Kruliš zlomený obratel, k poranění míchy nedošlo. „Je v pořádku," napsal bez bližších podrobností Seznamu v SMS o Krulišově zdravotním stavu kancléř Vratislav Mynář.

Prezident Miloš Zeman Kruliše navštívil v nemocnici v Brně, dorazil tam před šestou hodinou večer. Zeman strávil v nemocnici slabou půlhodinu, poté odjel.

Příjezd prezidenta a jeho týmu do brněnské nemocnice.Video: Pavlína Kosová

Policejní mluvčí Štěpánka Komárová řekla redakci Seznamu, že nehoda se stala v pondělí pozdě večer, kdy policisté předváděli superrychlý vůz prezidentově doprovodu.

„Nijak nezasahujeme do (prezidentova) programu. Co bude činit ve svém volnu, to je zcela jeho věc," odpověděl Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček na otázku, zda prezident opravdu pojede za Krulišem do nemocnice. Mluvčí Hradu také uvedl, že se nebude vyjadřovat k neúčasti Kruliše. „Jsou to osobní záležitosti," dodal.

Proč seděl v autě

Policie informovala, že v noci na dnešek havarovalo BMW i8, které má policie zapůjčené především kvůli pronásledování rychle jedoucích aut na dálnicích. Řidič vozu, policista, měl během jízdy mozkovou příhodu. Jeho spolujezdec, Vladimír Kruliš, byl při nehodě zraněn.

Proč ve voze vůbec jel, Hrad odmítl komentovat. Mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová přímo nesdělila, zda Kruliš ve voze jel oprávněně, uvedla, že „nařízení Ministerstva vnitra číslo 33/2011 stanoví, že v dopravních prostředcích mohou být přepravováni jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů".

Vůz sjel na Brněnsku podle policie mimo silnici a narazil do stromu. Informaci uvedla na policejním webu mluvčí Štěpánka Komárová.

Případ už vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Mluvčí Ovčáček odmítl na dotaz reportérky Seznam Zprávy poskytnout podrobnosti o Krulišově nehodě, pouze řekl, že během dnešního dne Vladimíra Kruliše v jeho roli zastupuje kancléř Vratislav Mynář.

Reklama

Doporučované