Hlavní obsah

Při požáru v Riu de Janeiru zahynulo nejméně 10 mladých fotbalistů slavného klubu Flamengo

Při požáru v Brazílii zahynulo nejméně 10 mladých fotbalistů.Video: Valérie Dvořáková , AP, Reuters

 

Reklama

V brazilském městě Rio de Janeiro vypukl požár na ubytovně tréninkového centra fotbalového klubu Flamengo. Zemřelo nejméně 10 lidí a další tři osoby utrpěly zranění. Jsou mezi nimi pravděpodobně mladí fotbalisté ve věku mezi 14 až 17 lety.

Článek

Požár, který vypukl v brazilském městě Rio de Janeiro na kolejích tréninkového centra slavného brazilského fotbalového klubu Flamengo, připravil o život nejméně 10 lidí. Další tři lidé utrpěli zranění a podle místních hasičů byli převezeni do nemocnice.

Oběti zatím nebyly oficiálně identifikované. Místní média ale tvrdí, že se jedná o mladé sportovce mezi 14 až 17 lety, kteří jsou v centru ubytovaní.

Příčina požáru zatím není známá.

Pozár vypukl ve starší části centra Ninho de Urubu asi v 5 hodin ráno místního času v době, kdy hráči spali. V 7:30 hasiči nad ohněm získali kontrolu, píše zpravodajský server BBC.

Svou soustrast vyjádřil na Twitteru bývalý hráč klubu Flamengo a současný člen týmu Real Madrid Vinícius Júnior. „Taková smutná zpráva. Modleme se za všechny. Sílu, sílu, sílu,” napsal fotbalista.

Flamengo je jeden z nejznámějších a největších fotbalových klubů v Brazílii. Působili v něm fotbalisté jako Zico, Romário nebo Ronaldinho. Klub má také své týmy pro basketbal, veslování, plavání a volejbal.

Na Twitteru klub oznámil, že drží smutek.

Reklama

Doporučované