Hlavní obsah

Příjmení Oblak jako záruka úspěchu. Sestra hvězdy Atlética hraje v Praze, co nám řekla před utkáním Televize Seznam?

Jaké bylo dětství s jedním z nejlepších fotbalových brankářů současnosti? I to nám prozradila basketbalistka ZVVZ USK Praha Teja Oblak.Video: Youtube.com, DIGI Sport

 

Reklama

Po světě neběhá moc úspěšnějších sportovních sourozeneckých párů. Jan Oblak je jednou z největších hvězd našlapaného kádru Atlética Madrid. Jeho sestra Teja zase válí v dresu basketbalového týmu ZVVZ USK Praha. Slovinskou rozehrávačku a sestru aktéra dalšího přímého přenosu Televize Seznam jsme před dnešním utkáním Atlética proti Betisu Sevilla vyzpovídali.

Článek

Teju a Jana dělí něco málo přes dva roky. Ona rozdává přesné přihrávky na basketbalové palubovce, on trápí světové střelce na fotbalovém pažitu. Oba dva položili základy pro své současné úspěchy v dětství, kdy spolu trávili většinu času, který vyplňoval převážně sport. „Už odmala jsme měli krásný vztah a já jsem moc ráda, že nám to vydrželo i v dospělosti. Když jsme byli dětmi, hráli jsme spolu fotbal, basketbal, hokej, zkrátka úplně všechno. Oba jsme hodně soutěživí, což nám v našem sportovním vývoji určitě pomáhalo,“ myslí si osmadvacetiletá Teja Oblak.

Slovinská basketbalistka a jedna z opor tamního národního týmu má za sebou štace v Polsku, Maďarsku či Slovensku. V současnosti ale působí v týmu nejlepšího českého týmu posledních let – ZVVZ USK Praha. V jeho dresu se například v tomto týdnu podílela na důležité euroligové výhře proti silnému Jekatěrinburgu. V listopadovém utkání proti Bourges navíc předvedla i tuhle parádu:

V basketbalovém prostředí je Teja Oblak dobře známou hráčkou, její bratr je ovšem hvězdou světového kalibru. Podle serveru transfermarkt.com má Jan Oblak momentálně hodnotu 80 milionů eur. A není se co divit. Atlético Madrid je známo svou precizní defenzivou a právě on je její stěžejní součástí. V barvách Rojiblancos tak navazuje na vynikající práci svých předchůdců Thibauta Courtoise nebo Davida de Gey. V letošní sezoně inkasoval Jan Oblak v 21 utkáních pouze třináctkrát a v jedenácti utkáních nekapituloval ani jednou. Počtvrté v řadě útočí v La Lize na Trofeo Zamora, která se uděluje brankáři s nejnižším průměrem inkasovaných branek. Pokud by se mu to povedlo, vyrovná rekord Victora Valdése, který tuto cenu získal pokaždé mezi lety 2008 a 2012.

Atlético Madrid dnes čeká duel proti nebezpečnému Betisu Sevilla. Svěřenci Diega Simeoneho inkasovali proti Andalusanům z posledních pěti střetnutí pouze jednou a vždy to byla zásluha především Jana Oblaka. Povede se mu podobný kousek i v dnešním utkání? Přímý přenos duelu španělské La Ligy začíná na Televizi Seznam v 16 hodin. Studiem vás provede Jindřich Šídlo spolu s expertem Luďkem Mádlem a hostem Petrem Koubou. Komentátorem přímého přenosu bude Ondřej Lípa.

Reklama

Doporučované