Hlavní obsah

Premiér Sobotka hned po příletu: Jména ministrů na odstřel si nechal ještě pro sebe

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Premiér Bohuslav Sobotka po příletu ze Švédska na kbelském letišti v Praze

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Premiér Bohuslav Sobotka nejprve ze zahraniční cesty oznámil, že obmění svůj tým na úrovni vlády i ve strukturách sociální demokracie. Někteří kolegové jsou prý unavení a potřebují vystřídat. Po přistání na letišti v pražských Kbelích ovšem očekávaná jména odpadlíků nakonec neprozradil.

Článek

Premiér Bohuslav Sobotka sice oznámil obměnu svého vládního i stranického týmu, ale nakonec si jména těch, kteří podle něho potřebují vystřídat, neprozradil.

K zamyšlení o možných změnách v kabinetu vyzval i koaliční partnery, předseda hnutí ANO Andrej Babiš i šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek to však odmítli. Sobotka se chce s jednotlivými ministry za ČSSD v příštích dnech sejít a na základě toho změny naplánovat do 10. prosince. To se má sejít širší vedení sociální demokracie. S prezidentem Milošem Zemanem se Sobotka má potkat v úterý, do té doby nechce změny v kabinetu komentovat.

Sobotka svůj nápad s očistou poslal členům sociální demokracie dopisem s dnešním datem. V něm hodnotil příčiny neúspěchu v nedávných krajských a senátních volbách. Sociální demokraté podle něj trpí únavou z vládnutí na všech úrovních. Stranu chce před volbami do Poslanecké sněmovny rozhýbat.

Premiér podle dopisu chce, aby spolustraníci zvážili, zda udělali pro co nejlepší výsledek ve volbách maximum. Pustil se ale i do kritiky hnutí ANO. To podle něj opustilo politickou slušnost, a to hlavně svojí „konfrontační a lživou kampaní“. Na rozdíl od Babišova hnutí podle Sobotky chybí ČSSD téma, které by oslovilo voliče, a sociální demokraté nedokáží dobře prezentovat své výsledky.

Reklama

Doporučované