Hlavní obsah

Záznam Zemanova projevu: Šéfem strany se stal jeho ošetřující lékař, prezident jí znovu půjčil jméno

Projev Miloše Zemana ke členům Strany práv občanů.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prezident Miloš Zeman přijel pronést projev na sjezd partaje, která mu opakovaně pomohla na Hrad. Jeho řeč přenášel Seznam.cz živě.

Článek

V pražském TOP Hotelu měla ve středu odpoledne sjezd strana, která už svůj hlavní cíl existence splnila – dvakrát dostala Miloše Zemana na Pražský hrad. Jinak zemanovci, oficiálně nazývaní Strana práv občanů (SPO), v domácí politice nic nedokázali – propadli ve všech typech voleb.

Ve středu odstoupil z čela SPO senátor Jan Veleba a do pozadí se stahují i dva nejviditelnější členové strany – hradní kancléř Vratislav Mynář a prezidentův rádce Martin Nejedlý.

Novým předsedou se ve středu stal Lumír Nečas, prezidentův ošetřující lékař. Strana opět přijme název Zemanovci, protože s tím vyslovil souhlas sám Miloš Zeman.

„Děkuji vám za pomoc a podporu při petiční akci i při dalších akcích spojených s prezidentskou volbou,“ uvedl na úvod svého projevu prezident. Připomněl, že právě v TOP Hotelu, kde se sjezd strany konal, oslavil on a jeho tým vítězství v druhé prezidentské volbě.

„Doporučuji vám vrátit se ke kořenům a zakotvit na komunální úrovni,“ doporučil Zeman „své“ straně. „Teprve po úspěchu v komunálu se máte pokusit o úspěch v parlamentních volbách,“ dodal.

Reklama

Doporučované