Hlavní obsah

Záznam: Vnučka královny Alžběty II. Eugenie se vdala na Windsoru

Podívejte se na královskou svatbu ve Windsoru.Video: Reuters

 

Reklama

aktualizováno •

Vnučka královny Alžběty II. princezna Eugenie se v kapli sv. Jiří na hradě Windsoru vdala za Jacka Brooksbanka. Před pěti měsíci se na stejném místě konala svatba bratrance Eugenie prince Harryho s americkou herečkou Meghan Markleovou.

Článek

Členové královské rodiny dorazili do windsorské kaple půl hodiny před začátkem obřadu. Ten začínal o pravém poledni.

Mezi družbami a družičkami byl pětiletý George a jeho tříletá sestřička Charlotte, děti prince Williama a Kate, nebo také Theodora, dcera zpěváka Robbieho Williamse, a Mia Tindallová.

Svatby se zúčastnilo přibližně 850 hostů, mezi nimi například zpěvačka Ellie Gouldingová, modelka Cara Delevingneová, modelka Cindy Crawfordová, manželé Beckhamovi, zpěvák James Blunt a herec George Clooney. Přibližně 1200 lidí vybraných z řad veřejnosti obřad sledovalo v areálu hradu, další tisíce pak venku.

Eugenie, dcera prince Andrewa a vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonové, je v pořadí nároku na britský trůn až devátá. Novomanžel Jack Brooksbank je obchodníkem s alkoholem.

Poprvé se potkali na dovolené ve Švýcarsku v roce 2010. Podle windsorského děkana Davida Connera, který obřad vedl, jde o „dokonalý pár“.

Odpoledne bude královna pořádat recepci v sálu svatého Jiří. Večer se zábava přesune do rezidence Yorkových označované jako Royal Lodge.

Reklama

Doporučované