Hlavní obsah

Princ Louis je pokřtěn. Proč nedorazila královna?

Princ Louis je pokřtěn.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Jeho královská Výsost princ Louis Arthur Charles z Cambridge byl pokřtěn. Tentokrát však na křtu chyběla královna i princ Philip. Oznámení o jejich nepřítomnosti mnoho lidí překvapilo. A to i proto, že datum křtu bylo symbolické hlavně pro ně. Ve stejný den, tedy 9. července, ale v roce 1947, se totiž pár zasnoubil.

Článek

Celý zbytek rodiny si však křest nejmladšího potomka Williama a Kate nenechal ujít. Obřadu přihlíželi prarodiče princ Charles a vévodkyně Camilla i rodina Middletonových. Pozváni byli i princ Harry a vévodkyně Meghan. Ti si pro princátko připravili krásný a cenný dárek - první vydání Medvídka Pú. A mezi hosty samozřejmě nechyběli ani princezna Charlotte, která se předvedla s novým účesem, a princ George. Vůbec poprvé tak lidé mohli spatřit všechny děti pohromadě.

Na obřadu zazněly dvě písně. Tradiční velšská ukolébavka Suo Gan a This is the Day which the Lord hath Made, která byla napsána speciálně pro svatbu vévodů z Cambridge v roce 2011. Princ byl pokropen vodou z řeky Jordán, stejně jako Ježíš. Oblečen byl jako starší sourozenci, tedy do bílých saténových šatů, které jsou replikou křestního roucha z roku 1841.

A proč se královna s manželem nezúčastnili? Právě tento den se totiž vraceli z Norfolku a obřad by jednoduše nestihli.

Na další zajímavosti se podívejte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované