Hlavní obsah

Princ Philip měl nehodu, z převráceného Land Roveru vyvázl bez zranění

Záběry ukazují auto, ve kterém havaroval manžel britské královny.Video: Lukáš Marek, Reuters

 

Reklama

Manžel britské královny Alžběty princ Philip (97) měl včera nehodu, když řídil vůz nedaleko venkovského sídla královské rodiny na východě Anglie. Informoval o tom Buckinghamský palác s tím, že princ neutrpěl žádné zranění. Podle svědků z místa byl ale velmi otřesen a v šoku.

Článek

Nehoda se stala na silnici A149 nedaleko obce Sandringham. Princův vůz se srazil s jiným autem a převrátil se na bok, jak je vidět i na fotografii, kterou zveřejnil například server BBC.

Podle Buckinghamského paláce byli ošetřeni dva lidé z druhého vozu, kteří utrpěli menší zranění. Server BBC napsal, že svědci nehody pomohli princi Philipovi dostat se z auta. Podle nich byl manžel královny při vědomí, ale velmi otřesen a v šoku. Posléze ho vyšetřil lékař.

Server BBC napsal, že nyní se zřejmě vynoří otázka, jak je možné, že Philip ve svém vysokém věku stále řídí automobil. Podle BBC byl ale princ vždy velmi nezávislý a nenechal by si tuto činnost zakázat. Server také připomněl, že například v roce 2016 vezl princ jako řidič královnu a tehdejšího amerického prezidenta Baracka Obamu s manželkou během jejich návštěvy ve Windsoru.

Princ Philip, který se v létě 2017 stáhl z veřejného života, se o těchto Vánocích neúčastnil s královskou rodinou tradiční mše v Sandringhamu. Podle královského paláce ale jen proto, že si chtěl udělat den volna. Jinak se těší dobrému zdraví, uvedl v prosinci Buckinghamský palác o Philipovi, který 10. června letošního roku oslaví 98. narozeniny.

Reklama

Související témata:

Doporučované