Hlavní obsah

Připravujeme na podzim velkou audiovizuální show, říká ambientně rocková formace Manon Meurt

Manon Meurt v rozhovoru pro Televizi Seznam: Připravujeme na podzim velkou audiovizuální show.Video: Dan Sywala, Seznam Zprávy

 

Reklama

Atmosférický rock není výsadou jen britských nebo amerických kapel. Česká formace Manon Meurt je už několik let stabilní součástí domácí scény a má potenciál stát se globálním pojmem.

Článek

S celou kapelou natáčel reportér Seznamu před „Sedmičkou" – kultovním strahovským klubem, který zrovna slaví padesát let existence. Úvodní téma tak bylo jasné.

„Já jsem tady viděl zásadní kapelu Letlive, která se už ale rozpadla. Vystupovali s další zásadní kapelou Night Verses, která už hraje bez zpěváka, takže už je to zase něco jiného. Ale byl to boží koncert,“ říká hráč na syntezátory David „Dave“ Tichý, kterého právě na koncertě Letlive poznal bubeník kapely Jiří Bendl: „To bylo hodně zásadní setkání, protože jsme se do té doby vůbec neznali. Koncertů jsem tu zas tolik neviděl, ale nejlepší byli Me Without You, dva tři roky zpátky. Úplně skvělá akce a jsem moc rád, že jsem tu kapelu viděl naživo a že jsem je viděl zrovna tady,“ říká Bendl.

Kapela v roce 2013 zažila pořádný křest ohněm, když dostala nabídku předskakovat legendární irské shoegaze formaci My Bloody Valentine.

Tato nálepka se s nimi proto od té doby nese, i když podobná srovnávání celkově nevyhledávají. „Myslím si, že za nás platí, že jsme se pětadvacet let obešli úplně bez nich. Což je hodně silné tvrzení a nechci nikoho zrazovat. Právě než k Británii, tak spíš tíhneme k americkému západnímu pobřeží,“ říká Bendl, kterého doplňuje kytarista Vojtěch Pejša: „Ten vliv přišel hlavně přes islandské Sigur Rós. Někde jsem pak viděl popisek kapely a stálo tam žánr post rock, ale i shoegaze nebo dream pop. Takže Shoegaze mě zaujal a pak jsem se tomu začal intenzivně věnovat.“

Nakonec byl prostor probrat budoucí plány kapely. „Můžeme prozradit zásadní věc. Poprvé v historii kapely propojíme síly s lidmi, kteří nám připraví pro velký koncert v Roxy 24. října audiovizuální show, včetně projekce a světel. To je to, na čem hlavně pracujeme, protože je to jedinečná příležitost mít i větší show než normálně,“ řekli hudebníci.

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované