Hlavní obsah

Pro obchvat Bruntálu musí Ředitelství silnic a dálnic vykoupit 60 pozemků

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) musí vykoupit 60 pozemků nutných pro stavbu východního obchvatu Bruntálu. Práce za 615 milionů korun by měly začít v roce 2023, trvat by měly tři roky.

Článek

První etapa stavby východního obchvatu Bruntálu se nachází ve stádiu vykupování přibližně 60 potřebných pozemků. „Aktuálně pokračují standardní jednání investora s majiteli stavbou dotčených parcel,“ řekl Miroslav Mazal.

ŘSD má k dispozici územní rozhodnutí. Ještě v průběhu výkupů a získávání potřebných práv od pozemků bude podána oficiální žádost o vydání stavebního povolení.

Hlavní trasa silnice I/45 bude měřit téměř pět kilometrů a povede terénními zářezy i po násypech kvůli zvlněnému území. Součástí projektu jsou protihlukové stěny v délce 618 metrů.

Východní obchvat má odvést z centra města především provoz ve směrech na Olomouc a Krnov. Jeho začátek naváže na cestu jižně od města v místě před čerpací stanicí. Bude pokračovat na severovýchod, kde prostřednictvím několika přemostění překročí železniční trať, čističku odpadních vod a protne údolí Černého potoka. Dále trasa obchvatu povede sedlem Zaječího vrchu, po západním úbočí Kozince a na sever přes železniční trať k obchvatu Oborné, na který se napojí.

Reklama

Doporučované