Hlavní obsah

Prokešův odchod od fotbalové mládeže potvrzen. Poborský a spol. zůstanou, kufry naopak balí Řepka

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Rudolf Řepka potvrdil, že vážně zvažuje odchod z funkce generálnho sekretáře FAČR.

Článek

Na pražském Strahově, v centrále českého fotbalu, majít teď celkem živo. Chystají se dvě zásadní personální změny.

Pozici šéfa sportovně technického úseku, který zároveň zastřešuje regionální akademie, podle očekávání posledních dní musel opustit Michal Prokeš. A to poté, co se z dlouhodobější antipatie s místopředsedou asociace Romanem Berbrem vyklubal střet, který znemožnil jejich další koexistenci pod jednou střechou.

V rámci kontroly hospodaření se před několika týdny objevil údajný výrazný schodek mezi vyúčtovanou útratou a reálným úhrnem peněz, jež Michal Prokeš čerpal z kreditní karty, kterou kdysi dostal na výdaje od tehdejšího předsedy Pelty. Prokeš odmítá, že by snad utrácel za to, co neměl.

Nakonec se obě strany domluvily na Prokešově tichém, rychlém odchodu z FAČR bez dalších skandalizací.

V první fázi to vypadalo, že po eliminaci Prokeše bude následovat doslova další průvan. Jasnou podporu Prokešovi chtěli svým odchodem deklarovat Karel Poborský, Jan Suchopárek či Radek Bejbl a další bývalí slavní hráči, kteří dnes pracují v trenérských a jiných pozicích na mládežnickém úseku FAČR.

Nakonec zvítězil názor, že u mládežnických reprezentací udělali už tolik práce, že by byl škoda ji nyní zahodit. A že jedno gesto stejně nic neřeší.

Postupem kolegů z vedení svazu vůči Michalu Prokešovi zůstal ovšem zaskočen a nemile překvapen Rudolf Řepka, generální sekretář FAČR.

Na otázku, zda odejde, odpověděl návodem: „Sledujte vše pozorně v průběhu příštího týdne!“ Hovoří se o tom, že funkci by měl složit na úterním zasedání výkonného výboru FAČR.

Reklama

Doporučované