Hlavní obsah

Reality show slibuje jako výhru cestu do vesmíru

Foto: ČTK

Mezinárodní vesmírná stanice (ISS).

Reklama

Plánovaná americká reality show slibuje výherci „nejvyšší výhru na světě“ - desetidenní pobyt na Mezinárodní vesmírné stanici.

Článek

Americká show, která nabízí nebývalou výhru, se má jmenovat Space Hero (Hrdina Vesmíru). Výherce by se tak na orbit mohl dostat nejdříve v roce 2023. Novinku oznámila produkce show rovněž zvaná Space Hero ve čtvrtek v tiskovém prohlášení.

„Space Hero může nabídnout příležitost zcela komukoliv z jakéhokoliv prostředí. Ten se může stát zcela prvním dobyvatelem vesmíru, kterého zvolí lidé z celého světa. Ten se pak stane součástí mise na Mezinárodní vesmírné stanici,“ stojí v tiskovém prohlášení.

Současně v tiskové zprávě produkce uvádí informace o tom, že produkční firma hledá distributory pro celý svět. Detaily ohledně financování, formátu, datu začátku či plánu produkce nejsou odhaleny. Space Hero nedokázal ihned reagovat na následné otázky. Jedna z partnerek produkce Space Hero Deborah Sassová nedávno uvedla, že výherní cena má hodnotu 65 milionů dolarů.

Firma také odhalila, že jedná s produkční firmou Propagate, která spolupracovala na úspěšných pořadech jako The Office, Ošklivka Betty či MasterChef. Propagate ale podle televize CNN zatím na dotazy neodpovídá.

Společnosti Space Hero šéfuje bývalý ředitel vydavatelství News Corp Marty Pompadur. Ten uvedl, že spolupracují se start-upem sídlícím v Texasu. Ten se nazývá Axiom Space a měl by koordinovat cestu na orbit.

Axiom spoluzakládal a vede Michael Suffredini, který v letech 2005-2015 vedl vesmírný program Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) NASA. Firma se plánuje stát prostředníkem mezi NASA, SpaceX a Boeingem. Uvádí také, že je schopna vycvičit všechny, kteří budou chtít strávit pobyt na ISS.

V minulých letech se snažila samotná NASA nalákat komerční subjekty ke spolupráci. Začátkem letošního roku oznámila spolupráci s Tomem Cruisem, který by na ISS měl točit film. Na tomto projektu bude rovněž spolupracovat Axiom.

Mnoho podobných televizních projektů již v minulosti zkrachovalo. Na druhou stranu ISS již soukromé osoby navštívily. Společnost Space Adventures organizovala v letech 2001 až 2009 výlety na vesmírnou stanici. K tomu využívala ruské rakety Sojuz.

Reklama

Doporučované