Hlavní obsah

České Budějovice zdraží vstupné na letní plovárnu

Foto: Pixabay.com

Koupaliště. Ilustrační foto.

Reklama

České Budějovice zdraží vstupné na letní plovárnu. Lidé zaplatí za celodenní vstupenku 100 korun, což je o 20 Kč více než loni. Důvodem jsou rostoucí ceny energií. Letní plovárna zahájí provoz 28. května.

Článek

„Zdražují prakticky všechny vstupy, takže jsme na to museli reagovat. Ale vycházíme z cen, které jsou v Jihočeském kraji běžné a odpovídají letním plovárnám i v jiných městech,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec (hnutí Občané pro Budějovice).

Českobudějovická letní plovárna je na Sokolském ostrově v blízkosti historického centra. Výhodou je její dostupnost, jelikož od náměstí Přemysla Otakara II. je vzdálená do pěti minut chůzí. Jejím limitem je však nedostačující parkoviště, na které se vejde jen pár desítek vozidel.

Návštěvníci letní plovárny mohou využít i zkrácené vstupné, kdy za tři hodiny zaplatí 70 korun. Je to o 20 Kč více než v minulých letech. Děti do tří let pak mají vstup do areálu stále zdarma.

Poslední dva roky poznamenala opatření spojená s koronavirem, která omezila návštěvnost. V roce 2019 při běžném provozu služby českobudějovické letní plovárny od konce května do úvodu září využilo 45.974 lidí.

Reklama

Doporučované