Hlavní obsah

Cyklisté mohou u Třeboně využívat novou, bezpečnější stezku

Foto: Josef Mačí, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Cyklisté mohou nově využívat stezku mezi Novou Hlínou a Starou Hlínou u Třeboně na Jindřichohradecku. Vyhnou se tím frekventované silnici I/34, po níž cyklotrasa doposud vedla.

Článek

Stezka tak nabízí bezpečnější cestu pro obyvatele Staré Hlíny do Třeboně i pro turisty. „Největší přínos projektu je, že se cyklisté konečně vyhnou úseku, kdy museli jet po přetížené silnici, která vede z Českých Budějovic do Jindřichova Hradce. Obyvatelé Staré Hlíny se nyní dostanou na kole pohodlně až do Třeboně,“ řekl třeboňský starosta Jan Váňa (ODS).

Náklady na vybudování více než 600 metrů dlouhého asfaltového úseku činily zhruba šest milionů korun. Původní projekt však počítal s náklady výrazně vyššími. „Jednalo se o částku 25 milionů korun. Ale podařilo se nám najít levnější řešení, za což musím poděkovat Rybářství Třeboň, po jejichž pozemcích část stezky vede,“ uvedl starosta.

Třeboň a okolí patří v letních měsících mezi nejvyhledávanější turistické cíle na jihu Čech. Návštěvníci si po regionu často plánují výlety na kolech. „Díky nové stezce jim tím nabízíme větší komfort. A hlavně se tím vyhneme možným dopravním nehodám cyklistů, které se na silnici I/34 stávaly a mívaly i fatální následky,“ řekl Váňa.

Reklama

Související témata:

Doporučované