Hlavní obsah

Prachatice plánují u střelnice sportovní halu i další sportovní zázemí

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Prachatice chtějí v lokalitě u střelnice vybudovat sportovní zónu. Na několikahektarovém pozemku by mohla být sportovní hala, skatepark i pumptracková dráha.

Článek

Radnice počítá i s tím, že by to byla územní rezerva pro zimní stadion. Sportovní hala i skatepark by mohly vzniknout v příštím volebním období. Záměr radních ještě projednají zastupitelé, řekl dnes ČTK starosta Martin Malý (Nezávislí).

Oblast kolem střelnice změní město na místo pro sportovní zázemí. Budovu střelnice chce přestavět na sportovní halu a přidat zázemí pro outdoorové sporty. „V Prachaticích máme sice nádherné místo TJ Tatran, které je krásně udělané ještě z dob socialismu, a my jsme ho upravili. Bohužel je ale limitováno svým územím. Jsme (tam) ze všech stran sevření územně tak, že nelze koupit ani metr pro případné rozšíření toho sportovního areálu. Přichází k nám požadavky na nové sporty, tak jako v roce 2014, s naším hokejbalovým hřištěm, které jsme také museli dát jinam, mimo tento areál. Zrovna tak je to s poptávkou po dalších sportech. Jdeme tomu naproti,“ řekl starosta.

Centrem areálu bude sportovní hala, kolem zázemí pro další aktivity. Radní zvažují rovněž zimní stadion. „Teď nemáme na to stavět ho. Chtěli bychom ale rovnou vymezit místo pro to, kdyby někdy v budoucnu byla ruka páně otevřená, že bychom ho tam postavili,“ doplnil Malý.

Prachatice, kde žije téměř 11.000 lidí, mají letos rozpočet s příjmy 292,5 milionu a výdaji 379 milionů korun. Schodek 86,5 milionu kryjí z přebytků hospodaření minulých let. Město chce letos investovat 145,2 milionu korun, peníze dá na opravu letního kina, Štěpánčina parku nebo na nový vodojem.

Reklama

Doporučované