Hlavní obsah

Brno se představí v českém pavilonu na Expo 2025 v Japonsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Jako centrum technologií a vzdělání s řadou turisticky atraktivních míst se bude prezentovat Brno v českém pavilonu na světové výstavě Expo 2025 v japonské Ósace.

Článek

Brněnští radní dnes schválili memorandum o spolupráci s Českými centry. Informovali o tom v tiskové zprávě.

Memorandum zástupci obou stran podepíšou ve čtvrtek v Praze při slavnostním setkání 500 dní do Expo. „Koncepce účasti města Brna se má opírat o osobnosti Leoše Janáčka, Gregora Johanna Mendela a Alfonse Muchy, již se v Japonsku těší velké popularitě. Plánuje se, že prezentace zábavnou a interaktivní formou nabídne důvody, proč by turisté měli vycestovat právě do Brna,“ uvedla zastupitelka pro marketing a PR Kateřina Jarošová (ANO).

Součástí českého pavilonu se mají stát objekty a instalace spjaté s Brnem, které mají představit město jako centrum pokročilých technologií a vzdělání a zároveň představit nejzajímavější turistické cíle.

Světová výstava Expo 2025 se uskuteční od 13. dubna do 13. října 2025 v japonské Ósace, předpokládá se, že ji navštíví asi 30 milionů lidí.

Reklama

Doporučované