Hlavní obsah

Brno za 40 milionů postaví ve Slatině druhý dům s byty pro seniory

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Brno v Bedřichovické ulici postaví za 40 milionů korun dům pro seniory s deseti až 12 byty. V ulici už jeden dům pro seniory se 14 byty vzniká. Nově plánovaný objekt na něj naváže v dalším volebním období.

Článek

Ve Slatině zatím obdobné bydlení pro seniory není. Radní města schválili záměr výstavby a zařazení akce do plánu kapitálových výdajů města. První dům už vzniká od loňského listopadu a hotový má být letos v prosinci. „Vhledem k tomu, že se podařilo na základě směny získat sousední pozemek, je možné, aby na hotový objekt v řadové zástavbě navázala nová budova stejného určení. Má být třípodlažní, buď s deseti byty 1+kk a 2+kk, nebo s 12 byty 1+kk,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Oliva (ČSSD).

Dispoziční řešení určí až projektová dokumentace. Dům bude mít zelenou střechu a svou dvorní částí se propojí s atriem prvního domu s pečovatelskou službou. „Všichni senioři se budou moct setkávat v atriu i na společné zahradě a využívat společenskou místnost, která se nachází v rozestavěném objektu,“ doplnila primátorka Markéta Vaňková (ODS).

V městské části Slatina podobné bydlení zatím chybí. „Je to historicky první objekt tohoto typu na území městské části. Těší mě, že se nám podařilo ve spolupráci s městem připravit podmínky pro rozšíření bydlení pro naše seniory,“ uvedl starosta Slatiny Jiří Ides (ČSSD).

Reklama

Doporučované