Hlavní obsah

Znojmo koupí za 28 milionů korun od České pošty budovu na Horním náměstí

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Znojmo koupí od České pošty budovu na Horním náměstí. Zaplatí za ni 28,3 milionu korun. Pošta v dosavadních prostorách zůstane, velkou část budovy však bude moct využívat město, které sem plánuje přesunout úředníky z jiných míst.

Článek

ČTK to řekla mluvčí radnice Soňa Bystřická. Transakci už schválili zastupitelé. Součástí prodeje jsou kromě budovy i přilehlé pozemky a garáže. Pošta o budovu jako celek nemá zájem a nabídla ji městu přednostně.

Do budovy z konce 19. století by se měli přesunout úředníci, kteří nyní sídlí na náměstí Armády. „Tato budova úřadu je již ve špatném technickém stavu a zasluhuje kompletní rekonstrukci. Vzhledem k dotacím, které plánuje vyplácet nově vznikající vláda, chce město prověřit možnost získat je na výstavbu bytů,“ uvedla Bystřická. V úvahu také přichází přestěhování úředníků z Pražské ulice, protože tamější budovat není městská, ale vlastní ji policie, která s ní má do budoucna vlastní plány.

Pošta si ponechá v pronájmu zhruba 1 000 metrů čtverečních, kde má kanceláře a přepážky, a město každoročně inkasuje od pošty zhruba 1,1 milionu korun za tento pronájem.

Proti odkupu se stavělo hnutí ANO. Namítá, že na uvedení budovy do použitelného stavu je potřeba dalších zhruba 100 milionů korun, které by město mohlo využít jiným způsobem, který se jemu jeví jako potřebnější.

Reklama

Doporučované