Hlavní obsah

Aš kvůli vysoké ceně zrušila výběrové řízení na přestavbu umělecké školy na byty

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Vedení města Aš zrušilo výběrové řízení na přestavbu bývalé umělecké školy na byty v Šaldově ulici. Vítěz soutěže nabídl cenu včetně technického dozoru převyšující 24 milionů korun, město počítalo s náklady do 20 milionů.

Článek

Podle starosty Dalibora Blažka (Místní) stavební firmy zohlednily v ceně vysoké rezervy pro případ inflace a zdražování materiálů. V záměru chce město pokračovat.

„Jedna z možností je opakovat výběrové řízení s tím, že upravíme zadávací podmínky. Například o možnost navýšení ceny o inflaci nebo případné prodloužení nasmlouvaného termínu, v případě, že firma objektivně doloží například nemožnost získání stavebního materiálu. To je ale potřeba nejprve důkladně prověřit na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS),“ uvedl Blažek.

Druhá možnost je, že by město prostory bývalé školy nabídlo nedokončené s tím, že by si byty lidé sami vybudovali. Vzniklo by tam společenství vlastníků, do kterého by majitelé vstoupili. V objektu se počítá s osmi byty, opravená už je fasáda, střecha i okna.

Na bytovou výstavbu si město vzalo předloni úvěr, který může čerpat až do výše 200 milionů korun. V současnosti se dokončuje rekonstrukce objektu v Nedbalově ulici, kde bude 27 městských bytů. Město za něj zaplatí 50 milionů korun. Další byty vznikly v objektu bývalé průmyslové školy textilní v ulici Gustava Geipela. Do dvou let chce tak město obyvatelům nabídnout téměř pět desítek nových bytů.

Třináctitisícové město Aš má v současnosti 220 bytů, z toho 118 je v domě s pečovatelskou službou.

Reklama

Doporučované