Hlavní obsah

Plážový festival Rock iN Roll chystá bohatý program i ochutnávku lokálních piv

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Hudební festival Rock iN Roll na pláži Novorolského rybníka se letos bude konat již počtrnácté. V sobotu 30. července zahrají kapely Krucipüsk, Fast Food Orchestra, TH!S či The Sidewaves.

Článek

Akce, které se každoročně účastní tisíce lidí, nabídne bohatý doprovodný program i ochutnávky piva menších lokálních pivovarů. Organizátoři se ale letos obávají menšího zájmu.

Návštěvníci se podle ředitele vracejí pomalu, více si vybírají, které festivaly navštíví. „Mám pocit, že velké festivaly si zpátky svoje fanoušky našly, ale ty méně známé a menší čelí snížení návštěvnosti. A pořadatelům pak docházejí síly, jak můžeme vidět v našem bezprostředním okolí. Jenomže, když se jednou přeruší kontinuita, je hrozně těžké začít znovu,“ uvedl ředitel festivalu Jiří Švec. Festival se daří udržet zejména díky partnerům a sponzorům.

Festival Rock iN Roll je tradiční letní hudební akcí v Karlovarském kraji. Jako jedna z mála kulturních událostí v regionu nevynechal ani jedno koronavirové léto. Kvůli protiepidemickým opatřením v uplynulých dvou letech organizátoři rozdělili návštěvníky do sektorů, zřídili také mobilní testovací místo. Letos bude festival opět bez omezení.

Pro letošní ročník si organizátoři připravili novinku v občerstvení. „Nově jsme dali šanci menším lokálním pivovarům. Lidé tak budou moci ochutnat třeba ostrovský Rudohor, chebského Pivního Skauta a nebo rakovnického Bakaláře. Nezapomněli jsme ale ani na ty, kteří si potrpí na klasické plzeňské pivo, to budeme čepovat také,“ uvedl za organizátory Jaroslav Schovánek.

V sobotu od 13:00 nabídne festival akce pro děti, hlavní program začne po 15:00. Lístky lze v předprodeji kupovat za 440 korun, na místě pak za 540 korun. Po vystoupení poslední kapely budou pro návštěvníky vypraveny festivalové autobusy do Karlových Varů, Sokolova, Chodova, Božičan, Děpoltovic, Ostrova, Hroznětína a Nejdku.

Reklama

Související témata:
Nová Role

Doporučované