Hlavní obsah

Dopravu v Jablonci nad Nisou zkomplikují dokončovací práce na komunikacích

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Dopravu v Jablonci nad Nisou zkomplikují od pondělí dokončovací práce na komunikacích. Největší omezení čekají motoristy v Palackého ulici a na Horním náměstí, ale také například v ulicích kolem jablonecké radnice.

Článek

Většina těchto prací by ale do svátečního víkendu měla skončit. Kvůli frézování v Palackého ulici bude uzavřen i vjezd na největší parkoviště na Horním náměstí, přesto zůstane v provozu, jak řekl na dotaz ČTK náměstek primátora Petr Roubíček (ODS).

„Parkoviště bude v provozu s tím, že otevřeme boční vjezd, který je zhruba v úrovni proti ulici 28. října. Běžně je zahrazený, sloupky dělníci odstraní a doplní tam dopravní značení a bude tudy možné obsloužit celé parkoviště,“ doplnil Roubíček. Omezení v Palackého ulici se dotkne také chodníků, ulic Petra Bezruče, Antonína Dvořáka, Větrné a 28. října. „Po etapách tam budou frézovat povrch komunikací a pokládat nové asfaltové vrstvy,“ dodal primátorův náměstek.

Palackého ulice je jednou z hlavních jabloneckých tepen, po níž denně projedou tisíce automobilů. Loni stavbaři modernizovali dvě rušné křižovatky s Riegrovou ulicí a s ulicí U Přehrady. Hlavním cílem projektu bezmála za 17,5 milionu korun byla modernizace semaforů na obou navazujících křižovatkách. Byly v havarijním stavu a navíc nedokázaly reagovat na hustotu provozu. V Riegrově ulici přibyl odbočovací pruh do Mšena, nové je ale také veřejné osvětlení, opravené jsou i chodníky v obou navazujících křižovatkách. Práce tam skončily v prosinci.

Od jara se dalších úprav za zhruba 40 milionů korun dočkal dvoukilometrový úsek. Práce začaly v květnu u základny hasičského záchranného sboru ve Mšeně, kde stavbaři vybudovali novou lávku přes Bílou Nisu, aby cyklisté nemuseli z cyklostezky vyjet rovnou na hlavní silnici. „Součástí projektu byly také úpravy křižovatek kvůli větší bezpečnosti chodců a cyklistů, úpravy zálivů autobusových zastávek, rekonstrukce veřejného osvětlení včetně přemístění stožárů, přechody pro chodce včetně ostrůvků,“ popsal rozsah prací Roubíček. Vše by podle něj mělo být hotovo do zimy.

Kvůli frézování a pokládce nového povrchu bude v příštím týdnu omezený i průjezd Mírovým náměstím od křižovatky se Smetanovou ulicí za přechod pro chodce. Pracovat se bude také na úpravách obrub u přechodu pro chodce u radnice. „Provoz bude veden obousměrně jedním jízdním pruhem, doprava bude řízena semafory,“ doplnila Jana Matěchová z kanceláře primátora. Až do poloviny prosince se kvůli stavebním pracím prodlouží uzavírka Průmyslové ulice s odbočkami do ulic 28.října a Korejské a pracovat se bude také v Kamenné ulici od Dolního náměstí po křižovatku se Smetanovou.

Reklama

Doporučované