Hlavní obsah

Modernizace MŠ Malínek v Liberci bude stát 70 milionů, bez dětí bude školka rok

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Rekonstrukce a rozšíření mateřské školy Malínek v Liberci - Doubí bude stát 70 milionů korun. Po dobu 13 měsíců bude školka uzavřená. Dočasně budou docházet do dva kilometry vzdálené MŠ Kytička na sídlišti v Rochlici.

Článek

Náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová (ANO) řekla, že práce by měly začít letos v březnu a skončit příští rok v dubnu. Kapacita školky díky modernizaci stoupne o 48 na 132 míst.

Vedení radnice nyní vybralo firmu, která modernizaci školky provede. Z devíti uchazečů nejlepší nabídku podala mělnická firma Guttenberg. „Je to společnost, která pro nás již realizovala rekonstrukci základní školy na 5. květnu, a musím říci, že jsme s ní byli vcelku spokojení,“ řekla Loučková Kotasová. Cena je podle ní zhruba o 5,5 milionu korun nižší, než jakou očekávala. Většinu nákladů zaplatí radnice z evropské dotace, podíl města bude sedm milionů korun.

Poslední větší rekonstrukci v této školce město dělalo v roce 2009, kdy ji v rámci evropského projektu dalo zateplit a vyměnit okna. „V posledních letech se však začíná výrazně projevovat stáří budovy v podobě zatékání střechou, praskání omítek a dlažby. Technický stav budovy školy je velmi špatný, stávající rozvody, zejména elektro, voda a topení, jsou dožilé,“ uvedla již dříve náměstkyně.

Vybraná firma kompletně zrekonstruuje dvoupodlažní budovu mateřské školy postavené zhruba před 35 lety. Zároveň postaví v zahradě přístavbu. V ní vzniknou i dvě oddělení po 24 místech, z toho jedno bude pro děti ve věku do tří let. Školka tak bude mít pro děti pět oddělení, v hlavní budově budou nadále tři.

Reklama

Související témata:

Doporučované