Hlavní obsah

Na festivalu Benátská! vystoupí příští rok Scooter, Suzi Quattro a Slade

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Zahraniční interpreti ze západních zemí budou zřejmě po několika letech hvězdami hudebního festivalu Benátská! v Liberci.

Článek

Příští rok v létě vystoupí na jubilejním 30. ročníku německá kapela Scooter, anglická Slade a americká zpěvačka Suzi Quatro. Organizátoři festivalu o jejich účasti informovali dnes v tiskové zprávě.

Zejména kvůli omezením spojeným s koronavirovou pandemii vystupovali v posledních letech na festivalu v Liberci interpreti z Česka a Slovenska, posledním headlinerem z jiných zemí byla v roce 2019 švédská poprocková skupina Europe. Letos měl vystoupit britský zpěvák Chris Norman, který ale na poslední chvíli účast zrušil ze zdravotních důvodů.

Ředitel festivalu Pavel Mikez uvedl, že pro 30. ročník chtěli přednostně získat interprety, kteří už v minulosti na Benátské! vystoupili. „Jak Scooter, Suzi Quatro, tak i Slade v podstatě neváhali, protože si všichni pamatovali skvělou atmosféru, ať už ve Vesci, nebo ještě předtím na Malé Skále. A my se tímto ročníkem chceme vrátit ke kořenům a připomenout, že náš festival už je součástí české kulturní historie,“ řekl Mikez.

Festival se bude příští rok konat opět ve sportovně rekreačním areálu ve Vesci, tentokrát od 25. do 28. července. Připravené budou tři hudební scény. Organizátoři dnes uvedli, že z tuzemské domácí scény vystoupí kapely Divokej Bill, Čechomor, Buty i nejzářivější jména mladé scény – to jsou podle nich Yzomandias a Nik Tendo, Sima nebo Ben Cristovao.

Reklama

Doporučované