Hlavní obsah

Na libereckém Ještědu se bude po pěti letech znovu lyžovat na Pláních

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Na libereckém Ještědu se po pěti letech bude znovu lyžovat na Pláních na jižním svahu. Upravit tamní tratě, které jsou oblíbené hlavně u rodin s dětmi, umožnil přírodní sníh, ale také umělé zasněžování.

Článek

Od pátku 19. ledna tak bude ve středisku v provozu přes pět kilometrů sjezdových tratí. Kromě sněhu padají i ceny skipasů, které lze výhodně nakoupit online od 490 korun, informovala dnes ČTK mluvčí Skiareálu Ještěd Martina Voráčková.

Přírodní sníh a mrazivé počasí umožní otevřít pro lyžaře na Ještědu i další tratě. „Lyžařům nabídneme dalších 1,5 kilometru tratí a v provozu tak budou ty nejlepší sjezdovky na obou stranách areálu,“ doplnil ředitel Skiareálu Ještěd Radek Chalupa. Pláně budou v provozu od pátku 19. ledna přes celý víkend. V dalším týdnu si tam návštěvníci zalyžují od středy do neděle. S nástupem jarních prázdnin pak budou sjezdovky na Pláních v každodenním provozu od 2. února.

Kromě Plání a půldruhého kilometru dlouhé páteřní sjezdovky Efecta Nová Skalka se mohou podle Chalupy lyžaři těšit i na otevření dalších částí areálu. Už od čtvrtka se rozjede horní část staré sjezdovky Skalka se snowparkem, od soboty bude díky přírodnímu sněhu sjízdná i spodní část sjezdovky Liberecká a Beranovy cesty, která slouží jako traverz mezi Černým vrchem a Skalkou. Pro začátečníky bude připraven dětský areál na Bucharce a Kubík FunPark, který je ideální pro výuku nejmenších lyžařů.

Areál na libereckém Ještědu má k dispozici přes deset kilometrů sjezdovek, tři lanovky, čtyři vleky, dva dětské pásy a dětský vlek, na svazích leží aktuálně až metr sněhu. Areál nabízí i možnost rezervovat si lyžování už od 07:30 ještě před otevřením střediska. Denně nabízí areál i večerní lyžování od 18:00 do 21:00. Ve středisku je lyžařská škola, půjčovna i ski servis. Skipasy je možné koupit za zvýhodněné ceny online na gopass.travel.

Reklama

Doporučované