Hlavní obsah

První týden v lednu zůstane plavecký bazén v Liberci pro veřejnost zavřený

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Od Nového roku bude plavecký bazén v Liberci pro veřejnost zavřený kvůli sanitárnímu týdnu spojeného se změnou provozovatele. Jím bude městská společnost Bazén Liberec, která ho bude provozovat až do kompletní modernizace.

Článek

Pro návštěvníky se bazén znovu otevře v sobotu 8. ledna. Podle provozního ředitele Leoše Borkovce se s novým provozovatelem vstupné nezmění. Nově ale bazén nabízí roční permanentku za 3900 korun, pro děti je o tisícikorunu levnější. Bonusem k roční permanentce je skipas na jedno večerní lyžování na Ještědu využitelný do konce ledna 2022.

Liberecký plavecký areál postavený podle návrhu architekta Pavla Švancera je v provozu od roku 1984. Jsou tam tři bazény včetně padesátimetrového, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce. Město přebírá bazén v době výrazného propadu návštěvnosti, který zavinila koronavirová opatření. Před covidem míval bazén kolem 350 tisíc návštěvníků ročně, loni to bylo jen 90 tisíc a letos jich bude zřejmě ještě méně. Radnice tak bude muset provoz výrazně víc dotovat. V minulosti provozovateli přispívala 12 až 14 miliony korun, na příští rok má připraveno 46 milionů.

Plavecký areál nutně potřebuje rekonstrukci - důležitá technologická zařízení sportoviště dosluhují, střechou zatéká, nevyhovující je zasklení budovy a vana hlavního bazénu prosakuje. Podle původních plánů radnice měla být modernizace bazénu už několik let hotová, začne ale zřejmě nejdřív roce 2023, rozpočet města na příští rok s ní nepočítá. Náklady na rekonstrukci odhaduje radnice na 820 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované