Hlavní obsah

V libereckém Vesci je ode dneška v provozu okruh pro běžkaře

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Okruh pro běžkaře je ode dneška v provozu v libereckém rekreačně-sportovním areálu ve Vesci. Upravit stopy umožnilo sněžení z předchozích dnů a víkendový mráz. ČTK o tom informovala mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Článek

Areál, kde se v roce 2009 konal světový šampionát v klasickém lyžování, je závislý jen na přírodním sněhu. Liberec se už loni rozhodl, že pro běžkařské tratě nebude s ohledem na vysoké ceny energií vyrábět technický sníh. Upravit tratě v areálu umožnilo sněžení z předchozího týdne, kdy připadlo zhruba 20 centimetrů sněhu.

„Návštěvníky areálu, kteří nepřišli za účelem běžkování, prosíme, aby nevstupovali do stopy bez běžek, neběhali ve stopě se svým psím miláčkem, nepřejížděli stopy saněmi, boby a kočárky,“ dodala Kodymová.

Ve stotisícovém městě lidé vyrážejí na běžky i na louky za sídlištěm a u hřbitova v městském obvodu Vratislavice. I tam jsou ode dneška upravené stopy pro bruslení i na klasiku.

Přímo ve městě mají v Libereckém kraji tratě pro běžkaře také Jablonec nad Nisou či podkrkonošská Jilemnice na Semilsku. V jabloneckých Břízkách je už několik dnů upravené asfaltové kolečko skútrem na skate i klasiku, obdobně připravené tratě mohou běžkaři využívat několik dnů také v jilemnickém areálu Hraběnka.

Reklama

Doporučované