Hlavní obsah

Kvůli nemocnosti řidičů dopravce upraví některé spoje na Jablunkovsku

Foto: Shutterstock.com/Virrage Images

Ilustrační foto.

Reklama

Obyvatelé Jablunkova a okolních obcí na Frýdecko-Místecku se od 3. ledna musí připravit na komplikace v dopravě. Kvůli vysoké nemocnosti řidičů totiž autobusový dopravce Z-Group bus musí upravit některé autobusové spoje.

Článek

„Autobusový dopravce informoval Krajský úřad Moravskoslezského kraje v Ostravě o tom, že je nucen upravit od 3. ledna na Jablunkovsku některé autobusové spoje. Oznámil, že kvůli zvýšené nemocnosti převyšující 25 procent z celkového počtu řidičů v provozovně Jablunkov není schopen od pondělí 3. ledna předběžně do neděle 16. ledna zajistit některé spoje,“ uvedla Miroslava Chlebounová z krajského úřadu.

Nepojede tak spoj 770/2 s odjezdem ve 04:53 v trase Bystřice, Suchý – Třinec a také spoj 770/6 s odjezdem ve 04:50 z Bystřice, Paseky do Třince. Náhradou za ně bude spoj s odjezdem ve 04:42 ze zastávky Bystřice, Paseky na stanoviště Bystřice, Suchý – Třinec. Počítat nemohou lidé ani se spojem 781/11 s odjezdem v 06:22 mezi zastávkou Třinec, autobusová stanice pod Kanadou a Mosty u Jablunkova, Šance a spoj 781/18 s odjezdem v 07:08 z Mostů u Jablunkova, celnice do Návsí. Náhradou bude prodloužený spoj s odjezdem v 07:08 z Mostů u Jablunkova, celnice přes Mosty u Jablunkova, Šance do Návsí. Zrušeny bez náhrady jsou spoje 783/7 s odjezdem v 05:30 z Návsí do zastávky Bukovec, škola, 783/16 s odjezdem v 05:57 ze zastávky Bukovec, škola do Návsí a 787/4 s odjezdem v 04:35 z Návsí přes Milíkov a Bystřici do Třince.

S podobnými problémy se před časem potýkal například i Dopravní podnik Ostrava, který kvůli velké absenci řidičů v prosinci musel částečně omezit provoz a zrušit některé spoje. Omezení se dotkla tramvají, trolejbusů i autobusů.

Reklama

Související témata:

Doporučované