Hlavní obsah

Ostravské univerzity budou lákat zájemce o studium

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Obě ostravské univerzity se na konci týdne představí potenciálním studentům. Pro středoškoláky připravily Dny otevřených dveří.

Článek

Na Dnech otevřených dveří se zájemci o vysokoškolské studium budou moci seznámit s jednotlivými obory i dalšími službami, které školy nabízí. ČTK to sdělili mluvčí univerzit.

VŠB - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TUO) se středoškolákům otevře v pátek i v sobotu. „Každoročně se tak tisíce zájemců o prohlídku univerzity mohou seznámit s nabídkou jejích studijních programů. Na Dnech otevřených dveří se návštěvníci blíže seznámí s technickými, přírodovědnými a ekonomickými studijními programy i životem studenta na univerzitě. Prezentace více než 200 studijních programů se uskuteční v aule VŠB-TUO, studenti však budou moci zavítat i do budov jednotlivých fakult, které s porubským kampusem dopravně spojí mikrobusy,“ uvedla mluvčí univerzity Petra Halíková.

Kromě prezentace jednotlivých oborů škola chystá i různé exkurze, zájemci tak budou moci jít například do dílen studentské formule nebo do laboratoře 3D tisku. Přihlášky v prvním kole přijímacího řízení je možné podat do konce března.

Pro žáky středních, ale i základních škol pak univerzita připravuje také novinku v podobě akce Prázdniny na univerzitě, která se bude konat o pololetních prázdninách, tedy v pátek 3. února. „Program jsme přizpůsobili věku zájemců. Ti se mohou těšit na soutěže, přednášky i exkurze napříč univerzitou,“ uvedl rektor Václav Snášel.

Ostravská univerzita chystá Den otevřených dveří na pátek. Program si připravilo všech šest fakult. Mimo to ale bude uchazečům o studium k dispozici také Poradenské a kariérní centrum, kde působí kariérová, studijní i psychologická poradkyně. Odborníci například poradí nerozhodnutým zájemcům, jak si vybrat vhodný studijní program nebo je seznámí s rozdíly mezi střední a vysokou školou. Svou činnost představí i Centrum Pyramida, které se zaměřuje na studenty se specifickými potřebami.

Studenti se tak mohou dozvědět, jaké služby centrum nabízí uchazečům a studentům se smyslovým postižením, omezením hybnosti, poruchami učení, poruchou autistického spektra nebo chronickým somatickým onemocněním. Na místě budou mít možnost prohlédnout si a vyzkoušet různé druhy kompenzačních pomůcek.

Reklama

Doporučované