Hlavní obsah

Nový bazén ve Šternberku se veřejnosti otevře na začátku prosince

Foto: Microgen, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Krytý bazén ve Šternberku na Olomoucku, jehož stavba byla dokončena v uplynulých týdnech, bude pro veřejnost otevřen na začátku prosince.

Článek

„Vybudování Aquacentra Šternberk stálo téměř 200 milionů korun, které město zaplatilo z vlastních zdrojů,“ sdělila dnes ČTK mluvčí radnice Irena Černocká.

Třípodlažní objekt Aquacentra Šternberk pojme 320 návštěvníků. Pětadvacetimetrový krytý bazén má šest drah a navazuje na něj zážitková část s výukovým a dětským bazénem, bazén s relaxačními a regeneračními vodními prvky a divokou řekou. Součástí Aquacentra Šternberk je wellness s klasickou a finskou saunou, ochlazovacím bazénem, relaxační částí a venkovní vířivkou. „Nechybí ani tobogán, který je dlouhý 90 metrů a má samostatný dojezd,“ uvedla Černocká.

Za hodinové vstupné do Aquacentra Šternberk lidé v základní ceně zaplatí 105 korun, devadesátiminutové vstupné je přijde na 155 korun, dvouhodinové na 200 korun a tříhodinové na 285 korun. Například v olomouckém akvaparku stojí vstupné na 90 minut 220 korun a tříhodinové 320 korun. Za hodinový vstup na krytý plavecký bazén v Olomouci lidé platí 95 korun.

Krytý bazén ve Šternberku lidem podle Černocké chyběl. Kvůli plavání museli dosud dojíždět do Olomouce, Uničova nebo Bohuňovic. Ve Šternberku, který má zhruba 15 000 obyvatel, je značná plavecká základna.

Stavbu krytého pětadvacetimetrového bazénu zahájila firma Strabag loni v květnu na pozemcích města, které územní plán předurčil pro rekreaci. Plavecký bazén sousedí s nemocnicí a budoucím atletickým stadionem. Zázemí bazénu je vybaveno moderním vstupním systémem. Autoři projektu mysleli také na občerstvení u bazénu i v části zaměřené na wellness. Bazén má diváckou galerii a gastronomickou část.

Reklama

Doporučované