Hlavní obsah

V Přerově začala druhá etapa stavby okružní křižovatky v Dluhonské ulici

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Přerově začala druhá etapa stavby okružní křižovatky oválného tvaru, která propojí ulice Dluhonská, Polní a Tržní. Křižovatka na jednom z nejfrekventovanějších tahů ve městě se buduje od dubna, stavbu provázejí dopravní omezení.

Článek

Pro vozidla se nyní otevře její dokončená část, uzavře se naopak druhá polovina vozovky, po které se dosud jezdilo. Provoz bude veden obousměrně. Stavba za zhruba 30 milionů korun by měla být hotová v říjnu. „V rámci druhé etapy výstavby, která má být ukončena v neděli 23. října, budou dokončeny přeložky inženýrských sítí a stavební firma vybuduje druhou polovinu okružní křižovatky včetně chodníků,“ uvedl radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Vstup do druhé etapy rozsáhlé stavby s sebou nese dopravní změny. Autobusy a auta do 3,5 tuny se už dostanou na dosud nepřístupnou komunikaci, která vede až k Precheze. Vozidla nad 3,5 tuny, která zásobující areály za Dluhonskými mosty, budou jezdit přes Staré Rybníky. „Nebude ovšem možné odbočit od nově budované křižovatky do Dluhonské ulice, a to platí i pro opačný směr,“ dodal radní.

Závěrečná třetí část stavby, která je v plánu na podzim, už bude obnášet dokončovací práce. Vozovka dostane novou vrstvu a dokončen bude středový ostrůvek, řidiči ale už budou moci trasu využívat. Investorem stavby, která je součásti nově budovaného průtahu městem, je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Město přispělo na vybudování chodníků a cyklostezky.

Dopravu v zatížením Přerově komplikuje o zhruba kilometr dál také stavba takzvaného průpichu, který je rovněž součástí budovaného průtahu městem. Od začátku srpna se sice jeho jedna část již zprovoznila, provoz je však zatím veden obousměrně v jednom pruhu a především na Velkých Novosadech se tvoří kolony. Se stavbou průtahu začalo ŘSD v roce 2020. Dopravní stavba má bez započtení DPH stát 189 milionů korun, práce by měly být hotové na konci letošního roku.

Reklama

Doporučované