Hlavní obsah

Chrudim ustupuje od plánu propojit městský okruh v Rubešově ulici s centrem

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice chce vybudovat v místě takzvané Moravovy zahrady poblíž centra parkovací dům, nová spojka by umožnila do něj najíždět přímo, aniž by řidiči museli jezdit přes vnitřní část Chrudimi.

Článek

Potřebné pozemky jsou však příliš drahé nebo je někteří vlastníci ani nechtějí prodat, řekl dnes novinářům místostarosta Petr Lichtenberg (Chrudimáci).

„Majitelé, manželská dvojice, požadují zcela jinou cenu, než řekl znalecký posudek. Je tam ještě další vlastník, který by pozemek prodal, ale ve větší rozsahu. Další část vlastní KSČM, na mimořádném sjezdu z října 2021 se delegáti zavázali neprodávat nemovitý majetek strany, proto nabídku odmítli,“ uvedl Lichtenberg.

O ukončení jednání k získání pozemků budou ještě rozhodovat zastupitelé. Vedení města chce z regulačního plánu města vypustit omezení pro příjezd k parkovacího domu, aby se na zablokovaných plochách mohlo stavět. Vyvlastňovat pozemky radnice nechce.

O parkovacím domě v tomto místě se v Chrudimi mluví již mnoho let. Náklady na jeho vybudování a na příjezd z Rubešovy ulice se však odhadují na 800 milionů až jednu miliardu korun, což je zcela mimo možnosti města. Podle místostarosty Pavla Štěpánka (Piráti) byla myšlenka velmi dobrá, ale je nutné ctít realitu. „Není na místě vyčkávat v patové situaci, je nutné se na to podívat z jiného pohledu a projekt přehodnotit,“ řekl Štěpánek. Vybudování parkovacího domu v Moravově zahradě považuje za možné a potřebné, najíždět by se do něj muselo z Opletalovy ulice, tedy v blízkosti centra.

Reklama

Doporučované