Hlavní obsah

Moravská Třebová upravuje podmínky pro parkování v centru města

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Od března mohou motoristé zaparkovat s parkovacím lístkem jenom na náměstí a pod zámkem. Na jiných místech městského centra musí mít parkovací kartu, uvedla radnice v tiskové zprávě.

Článek

„Tato úprava do budoucna pomůže k rychlejšímu zavedení placení parkování přes aplikaci v mobilním telefonu a hlavně umožní nastavení určité doby bez poplatku na náměstí,“ řekl místostarosta Petr Frajvald (Srdcem Třebováci).

Město upraví svislé značení v uličkách centra, aby řidiči věděli, kde mohou parkovat, a kde to možné nebude. Uvolní tím místo pro držitele parkovacích karet, což jsou lidé, kteří tam bydlí, vlastní nemovitosti nebo mají provozovny.

Ve středu města podle radnice přibude deset až 20 parkovacích míst. V dubnu ale bude městská policie víc kontrolovat parkování mimo náměstí, aby zjistila, zda řidiči skutečně mají parkovací karty a stojí tam oprávněně.

Na Zámeckém náměstí pak začne platit zákaz parkování, protože zaparkované automobily ztěžovaly návštěvníkům zámků pohyb v okolí památky.

„Současně probíhá také jednání se zástupci Billy, se kterými se domlouváme se na nějakém řešení, ke spokojenosti obou stran. Současná sazba 30 korun za hodinu je hodně nadsazená a způsobuje, že nám potom polovina parkoviště zeje prázdnotou,“ dodal místostarosta.

Frajvald dodal, že parkování v centru by mohla vyřešit demolice staré tržnice, počítá s ní rozpočet. Pokud uspěje na jednání zastupitelstva v nezměněné podobě, část uvolněného prostoru radnice využije pro parkovací místa.

Reklama

Doporučované