Hlavní obsah

Moravská Třebová zřídila ve městě tři stanice na dobíjení elektrokol

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Moravská Třebová na Svitavsku zřídila ve městě tři stanice na dobíjení elektrokol. Jsou schopny obsloužit až šest majitelů kol najednou pomocí nabíjecích kabelů a dva další prostřednictvím jejich vlastních nabíječek.

Článek

Na výstavbu radnice využila dotaci Pardubického kraje, uvedl místostarosta Václav Dokoupil (KDU-ČSL). Náklady dosáhly téměř 230 000 korun bez DPH, 70 procent pokryla krajská dotace.

Zařízení jsou umístěna v blízkosti sportovišť, kde budou cyklistům sloužit nejčastěji. Najdou je vedle kavárny Na Knížecí louce, poblíž sportovního areálu u Základní školy Palackého a v areálu TJ Slovan Moravská Třebová. V každé stanici je připravena sada kabelů použitelných pro různé typy baterií a díky tomu je kompatibilní s 90 procenty elektrokol provozovaných na českém trhu. Dobití běžné baterie z 30 na 70 procent kapacity potrvá přibližně 60 minut.

V roce 2021 byla v česko-polském projektu Na hranici na hraně dokončena výstavba Singltreku Moravská Třebová. Od instalace nabíjecích stanic pro elektrokola si město slibuje zvýšení počtu cykloturistů v regionu a jejich další pobyt v Moravské Třebové. Město je napojeno rovněž na síť cyklobusů v oblasti Českomoravské pomezí.

Reklama

Doporučované