Hlavní obsah

ŘSD bude v Pardubickém kraji v létě opravovat několik úseků hlavních silnic

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Řidiče čeká v Pardubickém kraji během letních měsíců několik dopravních omezení na hlavních silničních tazích.

Článek

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude opravy silnic první třídy zahajovat postupně, do prázdnin se protáhnou i některé započaté dříve. Další stavební práce se připravují.

Jako první začnou silničáři opravovat silnici I/35 na průtahu Litomyšlí, zahájení je plánované na 15. července, uvedla Petra Drkulová z pardubické správy ŘSD. Od 17. července do 3. září potrvá oprava dilatačních závěrů na silnici I/36 v Hlaváčově ulici v Pardubicích. Osm týdnů se bude od 1. srpna opravovat asfaltový povrch silnice I/17 v Hrochově Týnci na Chrudimsku.

Komplikace mohou přinést i další chystané stavby. Od srpna se má začít opravovat průtah Pardubicemi z Hradce Králové na Chrudim, silnice I/37, od mimoúrovňové křižovatky v Ohrazenicích po mimoúrovňovou křižovatku s Palackého ulicí. Druhý měsíc prázdnin má ve městě začít také oprava křižovatky Dašická na silnici IU/36.

V Chrudimi by měla v létě začít oprava mostu přes Chrudimku u Tesca, která potrvá do listopadu. V České Třebové začne sanace svahu nad silnicí I/14, na frekventované silnici I/35 mezi Gajerem a Hřebčí na Svitavsku bude pokračovat oprava vozovky, krajnic, výměna svodidel, čištění příkopů a přestavba křižovatky u Koclířova.

Reklama

Doporučované