Hlavní obsah

Ústí nad Orlicí obnovuje lesopark Wolkerovo údolí

Ilustrační foto.

Reklama

Ústí nad Orlicí začalo s obnovou Wolkerova údolí. Lesopark si zachová přírodní ráz, přibudou tam například lavičky a hrací prvky pro děti.

Článek

Lesoparkem protéká Knapovecký potok. Údolí je se mezi sídlišti Štěpnice a Dukla, park je vzdálený asi kilometr od Mírového náměstí. V údolí jsou svahové louky, několik mokřadů, rybník.

K podobě se lidé vyjadřovali ve veřejné anketě, hlavně si přáli, aby lesopark zůstal co nejvíc přírodní lokalitou, k tomu chtěli obnovení a rozšíření herních a edukačních prvků. Náklady budou dva miliony korun.

Město už nechalo odstranit herní prvky na hřišti, které je už staré a neodpovídalo bezpečnostním normám. Po úpravách tam bude sestava pro malé i starší děti, kolotoč, balanční kůly nebo vahadlová houpačka. U hřiště budou nové lavičky, stůl, odpadkové koše.

Další herní prvky přibudou na vršku kopce, kde bude věž se skluzavkou a houpačka. „Příjemnými změnami projde také spodní část Wolkerova údolí, u rybníčku vznikne odpočinková zóna vybavená lavičkami a lehátkem. Na dvou místech za rybníčkem haťové chodníky doplněné o didaktické prvky, které podpoří u dětí schopnost objevovat a vzdělávat se v oblasti místního ptactva. Stávající edukační prvky ve Wolkerově údolí budou opraveny a doplněny o naučné ukazatele a ptačí budky,“ uvedl místostarosta Jiří Preclík (ČSSD).

Práce jsou rozdělené na dvě fáze, instalace herních prvků a mobiliáře dětského hřiště u rybníka by měla být hotová do konce srpna. Druhá část zahrnuje opravu a nové prvky naučné stezky, haťové chodníky a nové herní prvky na vršku kopce, bude do konce září.

Reklama

Související témata:

Doporučované