Hlavní obsah

Východočeské divadlo připravuje komedii o hereckých robotech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Východočeské divadlo v Pardubicích připravuje k uvedení bláznivou komedii s prvky sci-fi Ona není vadná!

Článek

Komedii napsal Alan Ayckbourn, jeden z nejúspěšnějších žijících dramatiků na světě. Premiéra se uskuteční 26. února. ČTK to řekl mluvčí divadla Radek Smetana.

Divadlo už jednu Ayckbournovu hru uvedlo, divácky ceněná inscenace Z postele do postele byla Komedií doku 2018. Novinku znovu inscenuje hostující režisér Zdeněk Dušek. Se souborem spolupracuje od roku 2001.

Děj komedie se odehrává v televizním studiu, které vyrábí nekonečné seriály. Nízkorozpočtové studio zaměstnává místo živých herců aktoidy, herecké roboty. „U jejich režie, či spíš vedení pohybů, skončil s věčnou sklenkou v ruce jeden z nejvýznamnějších filmových režisérů Chandler Tate,“ řekla dramaturgyně Jana Pitharová.

Za ním přijde mladý adept scenáristiky Adam Trainsmith, který Tatea a jeho tvorbu obdivuje. Chvíli sleduje prefabrikované děje a za chvíli si všimne, že jedna robotka projevuje smysl pro humor. Působí dokonce spontánně. A pak se začnou dít věci.

V hlavních rolích se divákům představí Karolína Šafránková, Josef Láska, Alexandr Postler. Premiéře bude předcházet vernisáž obrazů Jiřího Vavřiny. Diváci je zhlédnou ve foyer.

Reklama

Doporučované