Hlavní obsah

Plzeň opraví o prázdninách tramvajovou trať na frekventované Klatovské třídě

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Klatovská třída je jedna z nejfrekventovanějších ulic ve městě. Pracovat se bude za silničního provozu, průjezd po Klatovské bude ale omezený. Stavba přijde na více než 48 milionů korun s DPH.

Článek

Opravy kolejí měly na Klatovské začít už loni, ale nabídková cena z výběrového řízení byla příliš vysoká, Město proto zahájilo stavbu až letos za výhodnějších cenových podmínek, řekl náměstek primátora Michal Vozobule (TOP 09).

Oprava zahrne několik úseků - od sadů Pětatřicátníků do Tylovy ulice, od Borské do Zámečnické ulice, od Dobrovského do Hruškovy ulice a přejezd v křížení s Mánesovou ulicí. „Bude se opravovat jen svršek tratě při ponechání podkladní betonové desky. Oprava se provádí buď výměnou panelů s kolejnicemi, nebo bude instalován nový svršek trati se stojinovými kolejnicemi a asfaltovým povrchem,“ uvedl náměstek. Nejkomplikovanější budou opravy v místech přejezdů, na nichž koleje nejvíc trpí. Ty potrvají tři týdny a z technologických důvodů je nelze urychlit. „Na opravovaném úseku máme přejezdy celkem tři. Nemůžeme ale uzavřít všechny najednou,“ řekl Jan Hakl ze správy veřejného statku města. Vymění se také světelná signalizace.

„Klatovská nebude uzavřena. Během stavebních prací na kolejišti budou ale ve směru na Bory rozšířeny úseky, kde zůstane pro vozidla pouze jeden jízdní pruh. Další omezení vyvolají opravy přejezdů. Při nich bude možné odbočovat jen doprava,“ řekl Vozobule. Místo tramvají budou jezdit autobusy náhradní dopravy. Zastavovat budou ve většině trasy na provizorních zastávkách u chodníku, zastávkách nočních autobusových linek, tramvajových zastávkách „Dvořákova“ směr Bory a „Borský park“ obousměrně. Přestup z tramvaje do autobusů náhradní dopravy bude v Sadech Pětatřicátníků. Omezení se dotknou i trolejbusů, jejichž tratě křižují Klatovskou. Jako první se bude opravovat přejezd Klatovské U Práce od 1. do 22. července. Od 13. srpna do 31. srpna bude uzavřený přejezd Dobrovského - Bolzanova.

Reklama

Související témata:

Doporučované