Hlavní obsah

Herec Kozub a hudebník Krhut vystoupí ve Fóru Karlín v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Herec Štěpán Kozub a hudebník Jiří Krhut vystoupí 3. října se svým koncertním programem ve Fóru Karlín v Praze. Uvedou 90 minut dlouhý program složený především z písní z jejich debutového alba Prásknu bičem.

Článek

Hudební spolupráce dvojice spojené silně s Ostravou není dlouhá. Společné album postavené na Krhutových textech a Kozubovu hlasu vyšlo v roce 2020. Dvojice si ale rychle získala srdce posluchačů napříč generacemi. Stali se hvězdami loňského festivalu Štěrkovna Open Music, letos pak vystupovali dokonce na Colours of Ostrava. V doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava a pěveckého sboru Permoník vystoupili i v Multifunkční aule Gong. Za píseň Prásknu bičem získala dvojice i moravskoslezskou Cenu Jantar.

Jejich tvorba obsahuje písně, které se žánrově liší a svými vokály je na desce i koncertech obohacuje písničkářka Barbara Kanyzová. Ta se představí i návštěvníkům Fóra Karlin. Pro své šansonové písně a humorný večer navíc umělci ke spolupráci přizvali ostravského pianistu a multiinstrumentalistu Pavla Sotoniaka (Bandjeez).

„Vážím si toho, že mohu psát, skládat a posílat písničky do světa a rozdávat tak radost, nyní společně i se Štěpánem. Pro mě je nejen vynikající herec s velmi zajímavým hlasem, ale má obrovský univerzální talent. Hlavně je to můj kamarád a mohu prozradit, že díky zpěvu může být před divákem oproti hereckým rolím sám sebou, jak se mi jednou svěřil,“ řekl ke spolupráci Krhut.

Oba se znají delší dobu a Kozubovi Krhut své písně představoval. „Četl mi je a zpíval a mně přišlo jako obrovská škoda, že se nedostávají k lidem. A tak jsme se dohodli, že zkusíme jednu píseň nazpívat. Pustíme ji do světa a uvidíme, co to udělá. Nakonec jsme nahráli celé album a vyjeli na turné. Kluby byly plné a lidi si písničky zpívali s námi. Mám radost, že se texty dostaly k lidem. S Jirkou jsem objevil žánr, který mi sedí. A to je šanson. A trochu folk. Našel jsem se v hudbě díky těm textům,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Doporučované